Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Családi ház vált a tűz martalékává Csantavéren

2021.07.25
11:40
2021.07.26
07:49
Forrás
Pannon RTV
Tűz ütött ki egy csantavéri családi házban a Kiss Ferenc utcában tegnap este 7 óra körül.
Pannon RTV

A tűzoltók a riasztás után hamar a helyszínre érkeztek és mintegy másfél órán át oltották a tüzet. A károk felbecsülése folyamatban van.

Pannon RTV

Kormos falak, betört ablakok, kiürített szobák. így néz ki most a Csantavéren élő Tót Bagi házaspár otthona. A tűz pusztításának következményei ottjártunkkor is még jól láthatóak voltak.

A Tót Bagi család minden megmaradt tárgyat az udvarra hozott ki. A tűz valamikor szombat este 7 órakor ütött ki. A lángok vélhetően egy ventilátor okozta rövidzárlat miatt csaptak fel.

Pannon RTV

Tót Bagi Mátyás és felesége elmondásuk szerint épp a házuk előtt tartózkodtak, amikor az idős férfi egyszer csak arra lett figyelmes, füst tódul a házból.

Tót Bagi Mátyás, Csantavér:
„-Bementem megnézni. Akkorra már a szobából úgy jött a füst, hogy nem lehetett bemenni. Egy ventilátor volt bekapcsolva, semmi más a szobában.
-Mit tudott tenni akkor? Hogyan reagált?
-Szóltunk a tűzoltóknak, de ők sem tudtak mindjárt bemenni, azt mondták, nem lehet bemenni. Beverték az ablakokat, és kívülről oltották.”

Tót Bagi Verona, Csantavér: „Vizet hozott be a férjem, próbált locsolni, meg a vízcsappal, megengedtük a vízcsapot.”

Pannon RTV

Az idős házaspár először a szomszédjukban élő fiukat, Andort riasztották, amikor észrevették, mi történik a házukban.

Tót Bagi Andor, Csantavér:
„-Anyám hét óra felé telefonált, hogy nagy füst van, nem bírnak bejönni. Jöttem mindjárt haza, de már nem bírtunk bejönni.
-Milyen látvány fogadta?
-Szörnyű, az a fekete korom, füst kifelé az ajtón. Próbáltunk mi bejönni, de nem lehetett. A tűzoltóknak szóltunk mindjárt, jöttek is gyorsan. Szabadkáról is kijöttek.”

A kár, mint mondják, számukra felbecsülhetetlen. A bútorzat mellett dokumentumok, családi emlékek váltak a tűz martalékává.

Tót Bagi Verona, Csantavér: „A bútor, a szőnyeg, az ablakok, az ajtók, minden.”

Pannon RTV

Az idős házaspár a fiuknál töltötte az éjszakát. A házuk, azt mondják, a történtek után teljes felújításra szorul.

tűz
családi ház
Csantavér
Szabadka

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.