Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Családi nap a Makkhetesen

2019-08-25
15:18
2020-02-10
19:07
Forrás
Pannon RTV
Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.

A családi napon szinte minden korosztálynak szerveztek programokat. 16 bográcsban rotyogott a szarvaspörkölt vasárnap délelőtt a szabadkai Makkhetesen.

A versenyzők csütörtökön kapták kézhez a húst, és mindenki a saját bevált receptje alapján készíthette el a finom falatokat. Bali Géza: „Pácolni kell a húsokat. Ebbe a pácba sok minden kell. Babérlevél, bors, köménymag, vörös hagyma kell hozzá, és ebben 24 órát kell állnia. A főzés során tovább kell ízesíteni és ez a titka.”

A vasárnapi családi napot a Vajdasági Magyar Szövetség makkhetesi szervezete hívta életre. Csapatuk a látogatók részére főzött. Az ételek eladásából befolyt összeget jótékony célra fordítják. Kovács Ferenc, szervező: „Az adománygyűjtés a karácsonyi csomagokra van, amit nehéz sorsú gyerekeknek osztunk szét minden évben. Amikor megvendégeljük a polgárokat, akkor nem fizettetjük meg az ebédet, hanem egy dobozba lehet dobni a pénzt.”

A háromtagú pörkölt-bíráló zsűri tagja volt Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője is. „A vadból készült ételeknek meg van egy különleges ízvilága. Én arra fogok figyelni, hogy maga az az ízvilág egy kicsit pikánsabb legyen, maga az a pörkölt, meg fontos az is, hogy milyen a szín, de természetesen az ízre fogok koncentrálni, hogy az úgy legyen elkészítve, ahogy azt el kell készíteni.”

A családi napon a környező települések művelődési egyesületei is bemutatkoztak.

család
főzés
Makkhetes
Szabadka

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.