Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Csökkent a védőoltás iránti érdeklődés Törökbecse községben

2021.07.29
19:04
2021.07.29
19:12
Forrás
Pannon RTV
Július 28-ig 6840-en vették fel a koronavírus elleni védőoltást, ebből 6567-en a második dózist is megkapták. A lakosoknak folyamatosan lehetőségük van az oltakozásra, amit a községhez tartozó Kumánon, Beodra-Karlován és Bocsáron is megszerveznek.

 Az érdeklődőket Törökbecsén hétfőn és kedden reggel nyolc órától délig, szerdán fél tizenkettőtől fél egyig, csütörtökön tizenegytől délig, míg pénteken nyolc órától délig várják.

A bocsáriak a vakcinát a helyi egészségházakban szerdán reggel nyolctól kilencig, a beodra-karlovaiak úgyszintén szerdai napokon negyed tíztől tizenegyig, míg a kumániak csütörtök reggel nyolc órától tíz óráig vehetik fel.

Márciustól a mozgáskorlátozottakhoz is terepre járnak az illetékesek.

A fertőzésre vonatkozó tesztelést a törökbecsei Egészségházban naponta átlagosan hatan, heten igénylik, akik közül legtöbben ezt utazási szándék miatt teszik.

A védőoltást az elmúlt egy hónapban naponta mintegy tízen vették fel, ami nem elegendő a nyájimmunitás eléréséhez - figyelmeztetnek az illetékesek. 

A bánáti községben jelenleg mindössze két koronavírusos beteget tartanak számon.

Törökbecse
oltás

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.