Ugrás a tartalomra

Decemberben megnyílik az aluljáró, nyárra pedig visszaállhat a közlekedés rendje Szabadkán

2023.10.11
08:15
2023.10.11
08:32
Forrás
Pannon RTV
Decemberben megnyílik a Maksim Gorkij utcai aluljáró, jövő nyárra pedig visszaáll a közlekedés megszokott rendje Szabadkán - állítják az illetékesek.

Gőzerővel folynak a munkálatok a Belgád-Budapest vasútvonal észak-bácskai szakaszán, és a város számos pontján is építenek aluljárókat, felüljárókat. Új utcákat nyitnak és szélesítenek ki. A szabadkaiaknak addig azonban el kell viselni a forgalmi dugókat, a lezárásokat és az azok miatt leterhelt utcák állapotának rohamos romlását. A Közügyek stábja annak járt utána, hogy miként zajlik jelenleg a közlekedés a városban, és milyen alternatív útvonalakat használhatnak az emberek, hogy eljussanak A pontból B pontba.

Szabadka
aluljáró
vasút
vasútfejlesztés
közlekedés
Maksim Gorkij utca
Belgád-Budapest
vasútvonal

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.