Ugrás a tartalomra

Elégedettek az idegenforgalom alakulásával Magyarkanizsa községben

2023.09.22
20:04
2023.09.22
20:42
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán a sétahajókázás, a városlátogatás és a Tisza-part volt a turisták számára a legközkedveltebb kikapcsolódási lehetőség, míg a község 13 települése közül Tóthfalu volt az egyik leglátogatottabb.

Magyarkanizsa a csönd városa, viszont számos kikapcsolódási és kirándulási lehetőséggel is bír. A település az elmúlt időszakban egyre látogatottabb, hiszen egyedi programokat kínál a helyieknek, idelátogatóknak és más országokból érkezőknek. Egy ilyen kikapcsolódási lehetőséget biztosít Sarnyai Csaba hajóskapitány is. Mint mondja, az egyik leglátogatottabb esemény a tiszavirágzás. Úgy véli, ebben az évben sokkal több turista fordult meg Magyarkanizsán, mint tavaly.

Hasonlóan jó évet zártak a Tisza-parton található vendéglátóegységek is. Buza Zsuzsanna nyári italokkal, lángossal és palacsintával várja a kilátogatókat gyönyörű környezetben. Véleménye szerint érezhetően jobb volt az év, mint a 2022-es. Hozzájuk főleg családok tértek be.

A rendezett Tisza-part az egyik kedvence a turistáknak. A kempingrész kiváló lehetőség sátorozásra és nyugalmat biztosít az átutazók számára is. Játszótér, finomabbnál finomabb falatok és fürdőzési lehetőség is adott. Volt olyan hétvége, amikor csak a medencében közel ezren mártóztak meg, mindeközben több százan a Tiszában. Bodnár Ivett, a magyarkanizsai önkormányzat idegenforgalommal megbízott munkatársa elmondta, ez az év, igaz szeszélyesen indult, de ennek ellenére egy erős szezont tudhatnak az érintetek maguk mögött.

A tóthfalui mini Délvidék számos turistát vonz, emellett a Boldog Birtok, a fából készült szobrok, és maga a helytörténet is igen sok embert idecsalogatott. Vannak, akik lovagolni járnak ide. Amióta a helyi Almás-Vasderes Hagyományápoló Egyesület megalakult, számos új esemény került megszervezésre. Ilyen például az őszi behajtás, vagy a különféle lovas találkozók, de kiemelendő a farsangi mulatság is.

A községben számos olyan hely, épület vagy látnivaló van, ami nem csak a turisták számára, hanem a helyieknek is igen vonzó lehet. Ebben az évben az óvódás és az iskolás gyermekek többsége már a község nevezetességeit tekintette meg osztálykirándulások alkalmával, így próbálva népszerűsíteni a helyi értékeket.

Magyarkanizsa
Tóthfalu
Sarnyai Csaba
Bodnár Ivett
Almás-Vasderes Hagyományápoló Egyesület
idegenforgalom
turizmus

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.