Ugrás a tartalomra

Elhalasztják Topolya községben a népszavazást

2023.11.21
12:10
2023.11.21
16:03
Forrás
Pannon RTV
Az intézkedésre a soron következő köztársasági és tartományi választások miatt került sor.

Elhalasztják Bácskossuthfalván, Gunarason és Njegoševón a helyi járulék újonnan történő bevezetésére tervezett népszavazást. Erről hozott döntést a topolyai Községi Képviselő-testület mai rendkívüli ülésén.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A tervek szerint 26-án tartottuk volna meg a népszavazást a helyi járulék bevezetéséről ebben a három helyi közösségben, azonban technikai okok miatt ez most nem lehetséges. Egész egyszerűen a választási névjegyzéket nem lehet lezárni, amíg ki vannak írva a köztársasági, valamint a tartományi választások, ezért döntés született ezeknek a határozatoknak a hatályon kívül helyezéséről, és az a terv, hogy a következő év első negyedévében fogjuk majd megtartani az erre vonatkozó népszavazást mindhárom helyi közösség területén.”

Topolya
Szatmári Adrián
KKT

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.