Ugrás a tartalomra

Elismerés a legjobbaknak

2023.07.10
12:20
2023.07.10
17:59
Forrás
Pannon RTV
Az általános és a középiskola diákjait fogadták Zentán a városháza díszteremben.

15 tanuló részesült elismerésben, akik a község iskoláiban kiváló tanulmányi eredményük és egyéb iskolai programokon nyújtott teljesítményük elismeréseként részesültek oklevélben.

A szorgalom és a kitartás a legfontosabb, vallják azok a diákok, akik Zenta község 4 középiskolájában, 4 általános iskolájában és az Alsófokú Zeneiskolában érdemelték ki a generáció diákja címet. Minden iskola maga döntötte el, hogy ki és milyen eredmények alapján érdemelte ki ezt a titulust. 

Gligor Roland, a generáció diákja, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Sokat kell tanulni, versenyekre is kell menni, mert az is kell, hogy elérjük ezt.” 

Kőműves Emese, a generáció diákja, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Inkább az, hogy maga a matematika iránti szeretetem, és hogy szeretek versenyekre járni és rengeteget szeretek foglalkozni vele, az segített előre ebben.” 

A koronavírus járvány megjelenése előtt hagyomány volt, hogy a Tisza-parti városban megjutalmazták az év tanulóit, a városatyák pedig ezt szeretnék visszahozni, mint mondják a jövő ezeknek a fiataloknak a kezében van.  

Juhász Attila, oktatással és kultúrával megbízott tanácstag, Zenta: „Ennek a célja, hogy kössük ezeket a fiatalokat mégis csak a városhoz, azok, akik nem zentaikat, de itt tanultak azoknak egyfajta gesztus és egyfajta szimbolikus jelzésértékkel bíró. Azok, akik zentaiak pedig vegyék észre azt, hogy mi is odafigyelünk rájuk.” 

A diákok az elismerő okleveleken kívül belépőjegyeket kaptak fesztiválokra, nyári programokra és egyéb kulturális eseményekre, hogy kipihenhessék az iskola fáradalmait.

diák
tanuló
Juhász Attila
Zenta

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.