Ugrás a tartalomra

Élménypedagógiával indult a hittantanév

2012.09.15
15:25
Játékokkal szórakoztatták a gyerekeket és szüleiket a szabadkai református egyház hittantanév megnyitóján szombat délelőtt
Játékokkal szórakoztatták a gyerekeket és szüleiket a szabadkai református egyház hittantanév megnyitóján szombat délelőtt. A gyülekezet célja az, hogy a fiatal családok is közelebb kerüljenek a valláshoz. A találkozón elsősorban csoportjátékok várták a jelenlévőket. A szabadkai református egyház ezzel a találkozóval nyitotta meg az idei hittantanévet. A gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel, keresztszüleikkel együtt érkeztek.Egyre kevesebb fiatal vesz részt az istentiszteleteken. Surányiné Réti Katalin, református lelkész elmondta: a maihoz hasonló élményprogramokkal próbálják őket visszacsaolgatni az egyházhoz. „Nagyon-nagyon fontos az élmény. A hitben is. Hiszen mondjuk egy gyermek 10-20 év múlva nem biztos, hogy konkrétan fog emlékezni, hogy pontosan ők mit is tanultak. Vagy hogy fel tud mondani egy bibliai történetet kívülről. De az élmény, hogy én ott jól éreztem magamat, én ott kaptam valamit, jó érzés volt bejönni a templomba, az mélyebben megmarad benne.” Hasonló találkozót december elsején, az Adventi Családi Nap alkalmából tartanak majd. Addig pedig másfélhavonta családi istentiszteleteket szerveznek a hívők számára.
hittan
református
egyház

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.