Ugrás a tartalomra

Építik a szennyvízhálózatot Horgoson

2023.10.04
12:09
2023.10.04
16:03
Forrás
Pannon RTV
A beruházást teljes egészében a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatja.

Zajlik a szennyvízhálózat kiépítése Horgoson. A magyarkanizsai önkormányzat idén a kommunális infrastruktúra fejlesztése terén kötötte az egyik legértékesebb támogatási szerződést, a beruházást teljes egészében tartományi forrásokból tudják megvalósítani.

Magyarkanizsa község második legnagyobb településén jelenleg is zajlanak a szennyvízhálózat kiépítésének munkálatai. A helyi Templom utcában már befejeződtek a munkák, itt a polgárok hamarosan már rá is tudnak csatlakozni a rendszerre. Granc Erzsébet, Horgos: „Egy gödörbe volt belevezetve eddig, amit minden évben nekünk tisztítani kellett, és az 5000 dinárunkba került, minden évben. De ezt muszáj volt megtenni. A felszíni víz, vagyis a tisztább víz lefolyt a kertünk végébe, ahol van egy felszíni vízelvezető csatorna.”

A horgosi szennyvízhálózat kiépítésének jelenlegi munkálatait 257,7 millió dinár értékben tudja folytatni az önkormányzat, teljes egészében a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatása révén. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Az alpolgármester hathatós közbenjárására nem kell önrészt fizetnie az önkormányzatnak, hiszen a projekteknél, amikor pályázunk, akkor általában 20-30 százalékos önrészt kell biztosítanunk, és egy ekkora összegnél ez hatalmas kiadás lenne. Valójában a projektum két részre osztódik, összesen 257 millió dinár értékben fogja felölelni a munkálatokat itt, Horgos településen.”

A településen tervben van a szennyvíztisztító kiépítése is.

Horgos
szennyvízhálózat
építés
Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság
Fejsztámer Róbert

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű