Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fejlesztések Nyugat-Bácskában

2020.09.12
06:53
2020.09.12
15:30
Forrás
Pannon RTV
Zomborban továbbra is az ivóvíz- és szennyvízhálózat, valamint a közúti és a vasúti infrastruktúra fejlesztése áll az önkormányzat munkájának középpontjában.
Pannon RTV

A béregi határátkelő felé vezető út további szélesítésével a zombori vállalkozók számára közvetlen útvonal nyílna a nyugat-európai piacok felé. Ennek köszönhetően alacsonyabb költségek mellett szállíthatnának az EU-ba - részletezte a Pannon RTV-nek adott interjújában Pribilla Attila, a nyugat-bácskai város segédpolgármestere. Szavai szerint az önkormányzat tervei között szerepel még a környékbeli falvak fejlesztése is. Egy egymillió eurós befektetésnek köszönhetően Doroszló hamarosan korszerű ivóvízhálózatot kap, de a rendszer bővítésével további magyarlakta falvak ivóvízszükségletei is megoldódnak. Zombor központjára is további felújítások várnak - tette hozzá Pribilla Attila.

„Nagyon különleges Zombor városközpontja. Egy körút veszi körbe a városközpontot, azon belül szeretnénk megújítani az útburkolatot, valamint a járdákat, de ide tartozik a legutoljára száz éve felújított piac is. Ennek a burkolata elkészült, az eladóhelyek most lettek meghirdetve, reméljük a közeljövőben versenypályázat útján ki lesznek hirdetve és az eladók el tudják foglalni a piacot.”

Zombor
felújítás
ivóvíz
szennyvízhálózat
közúti
infrastruktúra
fejlesztés
Pribilla Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:41

Meghalt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.
10:22, Frissítve: 10:27

Három emlékfát ültettek

Hagyományőrzés céljából a három testvértelepülés Kunszentmiklós, Nagyvázsony és Székelykeve elhatározták, hogy három emlékfát ültetnek a székelykevei tájház udvarába.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.