Ugrás a tartalomra

Feloldották a rendkívüli helyzetet Temerinben

2020.09.05
21:20
2020.09.05
21:27
Forrás
VajdaságMa
Feloldotta a rendkívüli helyzetet Temerinben a válságtörzs, mivel a községben tíz alá csökkent a koronavírusban megbetegedettek száma.

A zárt és szabadtéri összejöveteleken legfeljebb 30 személy tartózkodhat egy időben, és továbbra is be kell tartani az egymás közötti 1,5 méteres távolságot. Szervezett összejövetelnek számítanak az ünnepségek, a zenei, szórakoztató és kulturális események, a politikai összejövetelek, sportesemények a közönség jelenlétével és hasonlók.

Nem esik korlátozás alá azon gazdasági egységek munkája, amelyek szolgáltatást nyújtanak a lakosság számára, valamint az állami szervek és a közszolgáltatások tevékenysége, továbbá a kulturális és művészeti rendezvények. Ezek zárt nyilvános helyen történő megtartása esetén egyszerre legfeljebb 500 látogató vehet részt, de minden második helyet szabadon kell tartani és a rendezvényeket látogatóknak és az alkalmazottaknak kötelező a védőmaszk viselése.

A kerthelyiséggel nem rendelkező vendéglátóhelyek és az éjszakai klubok 21 és 6 óra között továbbra sem tarthatnak nyitva. A kerthelyiséggel rendelkező vendéglátóhelyek munkaideje pedig a zárt részben 21 óráig, a nyitott részében (kertben) pedig éjfélig, hétvégén éjjel egy óráig tartható nyitva.

Az üzletek, bevásárlóközpontok, áruértékesítő és szolgáltatást nyújtó helyek kötelesek 22 és 06 óra között zárva tartani. A létesítmények bejáratánál jól látható helyen értesítést kell kihelyezni az objektum területéről, és hogy egyidejűleg hány személy tartózkodhat az objektumban. A korlátozások nem vonatkoznak a gyógyszertárakra és a benzinkutakra.

Temerin
rendkívüli helyzet
válságtörzs

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.