Ugrás a tartalomra

Folyamatosan oltanak Óbecse községben

2021.06.09
10:31
2021.06.09
17:34
Forrás
Pannon RTV
Második vakcinájukat vehették fel Óbecsén azok a polgárok, akik néhány hete kapták meg az elsőt. A községben több mint 9000-en vannak, akik már mindkét oltást megkapták.

Csütörtökön 13 és 14 óra között Dreán és Pecesoron lehet előzetes bejelentkezés nélkül felvenni a Sinopharm első vakcináját. Az óbecsei sportközpontban kialakított oltópont június 20-án bezár, azt követően az egészségházban adják majd be a védőoltásokat.

Új plakát került Óbecse központjába, amelyen az önkormányzat azt üzeni a polgároknak, hogy óvják magukat és azokat, akiket szeretnek – oltassák be magukat! Farkas Hunornak nem kellett plakát a döntéshez.

Farkas Hunor, Óbecse: „Rossz tapasztalat, hogy én is átestem a koronavíruson, a környezetemet szerettem volna megkímélni, hogy ők ne essenek a betegségbe. A szüleim idősebbek, úgyhogy nem volt kérdés, hogy fölveszem a vakcinát.”

Sokan azért oltatták be magukat, mert Magyarországon dolgoznak, mások a külföldön élő családtagjukat szeretnék végre viszontlátni. Gyurcsik Margaréta és férje a szomszédos Bácsföldvárról érkezett.

Gyurcsik Margaréta, Bácsföldvár: „A Sinopharm oltást vettünk föl először, ez most a második oltásunk. Külföldi utazás végett, mert a fiam kint van külföldön, és szeretnénk többet találkozni velük.”

A 35 ezres lélekszámú község területén jelenleg 15 aktív koronavírusos eset van, több mint 3300-an már átestek a betegségen.

Kiss Igor, elnök, kkt, Óbecse: „Gyakorlatilag ha jelentkeznek, nagyon gyorsan, szinte másnap már értesíti is őket az egészségház, illetve az önkormányzat munkatársai. 20-áig továbbra is a sportcsarnok előterében oltanak, majd 20-a után az oltópont átkerül az egészségház épületébe.”

Csütörtökön 13 és 14 óra között Dreán és Pecesoron lehet előzetes bejelentkezés nélkül felvenni a Sinopharm vakcina első adagját.

Óbecse
Drea
Pecesor
koronavírus-járvány
koronavírus elleni védőoltás

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.