Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

2023.01.24
10:33
2023.01.24
19:33
Forrás
Pannon RTV
Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.

Három propénnel töltött tartálykocsi siklott ki Szabadkán, az Ivan Sarić Műszaki Iskola mögötti vasútvonalon. Két vagon kereke letért a sínről, a harmadik tartálykocsi pedig 45 fokos szögben megdőlt.

A tűzoltók és illetékesek hamar kiérkeztek a helyszínre, akik nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a kisiklott vagonok újra működőképesek legyenek és visszakerüljenek a sínekre. Egyébként a vonat Újvidék felé haladt és 23 tartálykocsiból állt.

A baleset még az éjjeli órákban történt, fél 2 magasságában. Az illetékesek egész délelőtt a helyszínen tartózkodtak. Szivárgás nem történt, így a baleset helyszínéhez közeli műszaki középiskolában zökkenőmentesen zajlott a tanítás.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Jelenleg három tartálykocsi van a helyszínen, a szerelvény többi részét már eltávolították. Ez a kettő tartja meg a harmadik 45 fokos szögben megdőlt vagon stabilitását. A tartályon nincs sérülés, minden szelep megfelelően működik. Tehát ismétlem, nincs szivárgás, a szabadkai polgárok biztonsága egy pillanatig sem volt kérdéses.”

A tervek szerint a polgárok maximális biztonsága érdekében a kisiklott vagonok visszaállítása előtt a környéket egy 200 méter sugarú körben evakuálni fogják - tette hozzá a polgármester.

A kisiklott propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonjából kettőt a nap folyamán sínekre tettek, a harmadik vagont pedig holnap teszik vissza a sínekre – közölte a Szerbiai Vasutak. A második kisiklott tartálykocsit 15 óra körül, míg az elsőt 11 körül a vasúti pályára emelték.

gáz
kisiklott
vagon
Szabadka

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.