Ugrás a tartalomra

Hamarosan megkezdődik az új híd építése Újvidéken

2024.03.30
11:49
2024.03.30
11:57
Forrás
b92.net
Az új híd az egykori Ferenc József vasúti híd pillérein áll majd – közölte Milan Đurić, polgármester.

A város szerémségi és bácskai oldalát összekötő híd építését a szerb kormány finanszírozza, továbbá tavaly egy kínai céggel is megállapodtak. A kizárólag gyalogosok és kerékpárosok számára épülő híd 450 méter hosszú és 12 méter széles lesz. A központi részén pihenőhelyet alakítanak ki, amelyet zöldövezettel szépítenek. A gyalogos szakasz tervezett szélessége hat méter, a középső út másfél méter, míg a kerékpárosok sávja három méter lesz.

Újvidék
híd

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.