Ugrás a tartalomra

Három felújított játszótér Magyarkanizsa községben

2023.08.22
15:42
2023.08.22
17:04
Forrás
Pannon RTV
Új elemekkel bővült három játszótér is Magyarkanizsa község területén a NIS Kőolajipari részvénytársaság jóvoltából. Kispiacon, Horgoson és Velebiten is megújulhatott a játszótér.

Új csúszdás elemmel, hintával is gazdagodott a kispiaci játszótér nemrégiben. A magyarkanizsai LandART civil szervezet válogatta össze a biztonságos, minőségi játszótéri elemeket.

Sáfrány Attila, képviselő, LandART civil szervezet, Magyarkanizsa: „Igyekeztünk olyan eszközöket vásárolni, amik egyrészt minőségiek, attraktívak és rendelkeznek a megfelelő biztonsági előírásokkal és a játszótéri elemek felállításánál is törekedtünk arra, hogy az ide vonatkozó szerbiai standardoknak megfelelően kerüljenek beépítésre.”

A NIS kőolajipari részvénytársaság évek óta biztosít támogatást Magyarkanizsa község részére.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Minden évben kapunk egy 5 millió dináros támogatást a NIS-en keresztül, amivel különféle programokat, projekteket tudunk megvalósítani a község területén, de idén van először, hogy kaptunk egy plusz 2 millió dináros támogatást, amiből most majd három játszótér tud megújulni a községünk területén.”

A NIS vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a fiatalabb generációkat is támogassa valamilyen formában.

Vadim Smirnov, főigazgató-helyettes, NIS: „A NIS-nek a jelmondata, hogy a cselekvésben a jövő. Mondhatjuk azt, hogy a technológiai fejlődés a jövő, az új eljárások a jövő, ennek ellenére én, mint három gyerek apja és hat gyerek nagyapja, azt mondom, hogy a gyerekek a jövőnk, a legjobb befektetés, az a gyermekeinkben van.”

A hivatalos eseményeket követően a gyerekek már birtokukba is vették az új elemeket a kispiaci játszótéren.

Magyarkanizsa
játszótér
NIS Kőolajipari Rt.
Sáfrány Attila
LandART civil szervezet
Fejsztámer Róbert
Vadim Smirnov

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.