Ugrás a tartalomra

Hétfőn megkezdi működését a magyarkanizsai buszállomás

2024.01.05
10:29
2024.01.05
16:04
Forrás
Pannon RTV
Az általános iskola melletti megálló megszűnik, a könyvtárnál található zentai buszmegálló viszont továbbra is működik.

Január 8-án megkezdi működését az autóbusz-állomás Magyarkanizsán az IDEA áruház mellett. Az általános iskola melletti, úgynevezett szabadkai megálló megszűnik, ott többé nem parkolnak és nem is állnak meg az autóbuszok. A könyvtárnál található zentai autóbusz-megálló viszont továbbra is működik majd. Az állomást az ENKA Putnički vállalat fogja üzemeltetni. Továbbá az illetékesek kérik a helyi kamionosokat, hogy a továbbiakban ne parkoljanak a helyszínen.

Bajtai Balázs, a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Felügyelőségi főosztályának vezetője: „Elsősorban az autóbusz-megállók helyzetének a meghatározásáról szóló községi rendeletünket kellett megváltoztatni, aminek egy előfeltétele, hogy a Közlekedési Minisztérium adjon rá jóváhagyást. Megküldtük a tervezetünket a minisztériumnak, ők adtak rá egy jóváhagyást, aztán a Községi Képviselő-testület jóváhagyásával meg tudtuk változtatni ezt a rendeletet és most már el tudjuk indítani funkcióban ezt a buszmegállót.”

Magyarkanizsa
buszmegálló
autóbusz

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.