Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Hol strandolhatunk Topolya községben?

2022.06.08
15:24
2022.06.08
17:06
Forrás
Pannon RTV
Az időjárás előrejelzés szerint jövő héten már igazi meleg nyári napok várnak ránk 30 fok körüli hőmérséklettel. Ilyenkor jól esik csobbanni, felfrissülni. Utánajártunk, hogy hol strandolhatunk idén Topolya községben.
Pannon RTV/Kucor Dejan

A pacséri gyógyfürdő egész évben várja a vendégeket. A két fedett ülőmedence 32 és 34 fokos sós vize nátriumot, jódot, szulfátot, brómot és egyéb hasznos és az egészség számára fontos ásványi anyagot tartalmaz. A felnőtteknek belépő 350, míg gyerekeknek 14 éves korig 200 dinár. A helybéli lakosok féláron vásárolhatnak belépőjegyet. 17 óra után mindenki kedvezményesen veheti igénybe a medencéket. A termáltó is hamarosan a vendégek rendelkezésére áll.

Szabolcski Szabolcs, Pacsér HK tanácselnöke: „Ahogy a COVID szigorítások megtörténtek, több ellenőrzésen kell, hogy átessünk, ennek a folyamatában vagyunk most, várjuk az eredményeket, hogy megérkezzenek az egészségügyi hatóságoktól. Amint az megérkezik, akkor a nyitott résszt is használhatják a vendégeink.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A bácskossuthfalvi REKI hétfőn nyit. Két úszómedence, wellness medence, gyerekpancsoló várja a vendégeket. Ezen felül lacikonyha, étterem, tekepálya is hozzájárul a felhőtlen szórakozáshoz. A szezonnyitó buli június 17 és 18-án lesz, valamint úszóiskolát is szerveznek – emelte ki Kucor Róbert. A REKI Kft. igazgatója elmondta: „Kedvezményes jegyek vannak a helyi, moravicai lakosok számára. Ez azt jelenti, hogy helyi 5 és 15 év közötti gyerekeknek 150 dinár, a felnőtteknek 200 dinár lesz a belépő, illetve 5 éves korig ingyenes. A vidéki gyerekeknek 300 dinár lesz a napi belépőjegy, a felnőtteknek pedig 400 dinár, 5 éves korig itt is ingyenes a belépő.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

Bajsán is készülnek a szezonnyitóra, 25×33 méteres félolimpiai medence várja hétfőtől a hűsölni vágyókat. A belépőjegyek maradtak a tavalyi áron, 7 éves korig ingyenes, 15 éves korig 150 dinár, felnőtteknek 250 dinár, a szezonjegy 4000 dinár. A helyieknek 7 éves korig ingyenes, 15 éves korig Bajsa-kártyával szintén ingyenes, felnőtteknek 200 dinár, a szezonjegy pedig 3000 dinár lesz.

Lackovics Károly, Bajsa HK tanácselnöke: „13-án, hétfőn nyitunk. Gondolkodtunk, hogy pár nappal előbbre hozhatnánk, de mivel a rossz idő is befutott, ez definitív a nyitási rend. Újdonságok nem igazából vannak, de azért kicsit bővítettük a nyugágyak számát.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A természetes vizek szerelmesei a topolyai tóparton frissülhetnek fel, már az elmúlt hétvégén is sokan csobbantak. Rendezett strand, felújított csúszdás mólók, étel-ital kínálat is várja a Topolyára látogatókat.

Topolya
Bácskossuthfala
Pacsér
fürdő
REKI

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.