Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Hol strandolhatunk Topolya községben?

2022.06.08
15:24
2022.06.08
17:06
Forrás
Pannon RTV
Az időjárás előrejelzés szerint jövő héten már igazi meleg nyári napok várnak ránk 30 fok körüli hőmérséklettel. Ilyenkor jól esik csobbanni, felfrissülni. Utánajártunk, hogy hol strandolhatunk idén Topolya községben.

A pacséri gyógyfürdő egész évben várja a vendégeket. A két fedett ülőmedence 32 és 34 fokos sós vize nátriumot, jódot, szulfátot, brómot és egyéb hasznos és az egészség számára fontos ásványi anyagot tartalmaz. A felnőtteknek belépő 350, míg gyerekeknek 14 éves korig 200 dinár. A helybéli lakosok féláron vásárolhatnak belépőjegyet. 17 óra után mindenki kedvezményesen veheti igénybe a medencéket. A termáltó is hamarosan a vendégek rendelkezésére áll.

Szabolcski Szabolcs, Pacsér HK tanácselnöke: „Ahogy a COVID szigorítások megtörténtek, több ellenőrzésen kell, hogy átessünk, ennek a folyamatában vagyunk most, várjuk az eredményeket, hogy megérkezzenek az egészségügyi hatóságoktól. Amint az megérkezik, akkor a nyitott résszt is használhatják a vendégeink.”

A bácskossuthfalvi REKI hétfőn nyit. Két úszómedence, wellness medence, gyerekpancsoló várja a vendégeket. Ezen felül lacikonyha, étterem, tekepálya is hozzájárul a felhőtlen szórakozáshoz. A szezonnyitó buli június 17 és 18-án lesz, valamint úszóiskolát is szerveznek – emelte ki Kucor Róbert. A REKI Kft. igazgatója elmondta: „Kedvezményes jegyek vannak a helyi, moravicai lakosok számára. Ez azt jelenti, hogy helyi 5 és 15 év közötti gyerekeknek 150 dinár, a felnőtteknek 200 dinár lesz a belépő, illetve 5 éves korig ingyenes. A vidéki gyerekeknek 300 dinár lesz a napi belépőjegy, a felnőtteknek pedig 400 dinár, 5 éves korig itt is ingyenes a belépő.”

Bajsán is készülnek a szezonnyitóra, 25×33 méteres félolimpiai medence várja hétfőtől a hűsölni vágyókat. A belépőjegyek maradtak a tavalyi áron, 7 éves korig ingyenes, 15 éves korig 150 dinár, felnőtteknek 250 dinár, a szezonjegy 4000 dinár. A helyieknek 7 éves korig ingyenes, 15 éves korig Bajsa-kártyával szintén ingyenes, felnőtteknek 200 dinár, a szezonjegy pedig 3000 dinár lesz.

Lackovics Károly, Bajsa HK tanácselnöke: „13-án, hétfőn nyitunk. Gondolkodtunk, hogy pár nappal előbbre hozhatnánk, de mivel a rossz idő is befutott, ez definitív a nyitási rend. Újdonságok nem igazából vannak, de azért kicsit bővítettük a nyugágyak számát.”

A természetes vizek szerelmesei a topolyai tóparton frissülhetnek fel, már az elmúlt hétvégén is sokan csobbantak. Rendezett strand, felújított csúszdás mólók, étel-ital kínálat is várja a Topolyára látogatókat.

Topolya
Bácskossuthfala
Pacsér
fürdő
REKI

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű