Ugrás a tartalomra

Ingyenes lesz az óvoda Óbecse községben

2023.08.21
12:59
2023.08.21
17:04
Forrás
Pannon RTV
Szeptembertől kezdve minden gyermek számára ingyenes lesz az iskoláskor előtti ellátás Óbecse község területén. A költségvetésből az idei évre erre a célra megközelítőleg 8,6 millió dinárt különít el a KKT.

A vállalkozóként dolgozó, férjével két kisgyermeket nevelő óbecsei Molnár Emese is örömmel értesült arról, hogy ezentúl ingyenes lesz az iskoláskor előtti ellátás a községben. „Minden szülő nevében mondhatom, hogy ez hatalmas segítség és könnyítés a családi költségvetés szempontjából, hiszen nekem két fiam is óvodás. Eddig ilyenre még nem volt példa, de reméljük, hogy sokáig így fog maradni.
- Havonta ez nagyjából mennyi pénz lenne, ha fizetni kellene?
- Két gyerekre ez körülbelül 8000 dinár lenne, ha teljes hónapot mennek a gyerekek óvodába.”

A községi költségvetés átütemezésével 8 millió 600 ezer dinárt különített el erre a célra az önkormányzat. A képviselők hétfőn döntöttek a témában.

Kiss Igor, elnök, KKT, Óbecse: „Ez mindenképpen fontos, hisz egyre többet beszélünk arról mi is a Vajdasági Magyar Szövetségben és a koalíciós partnereink is, hogy mennyire fontos támogatni a gyerekeket és a családokat, szülőket, ezáltal remélve a natalitás növekedését, de mindenképpen a családok jólétét ezzel segítjük.”

Az önkormányzat további kétmillió dinárt az óvodába járó gyerekek minőségi étkeztetésére fordít.

óvoda
ingyenes
KKT Óbecse
Kiss Igor

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.