Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Jó borok, jó hangulat Magyarkanizsán

2023.05.27
11:16
2023.05.27
16:57
Forrás
Pannon RTV
Jubilál a Magyarkanizsai Bornapok. Az eseményt tizedik alkalommal szervezik meg a hétvégén Magyarkanizsán melyre már péntek este több százan kilátogattak

Hét borászat és egy sörmanufaktúra kínálatából válogathattak kedvük és ízlésük szerint a látogatók a városháza előtti parkban. Az ínyencek kecskesajt és hal különlegességeket is kóstolhattak, mindezt színes zenei összeállítás kísérte.

Bagi Mária, Palics: „Szépen megszervezték. Végigkóstoltunk pár bort, főleg a cserszegi fűszerest szeretem.”

Az eseménnyel a borászok is elégedettek, mert meglátásuk szerint évről évre érezhető, hogy egyre többen fogyasztják a vajdasági borokat.

Bálint Ákos, Magyarkanizsa borász nyolc bort hozott a bornapokra: „Változó, a száraz boroktól a félszáraz borokon át az édes borokig, a fehérektől, a rozékig, vöröset is hoztunk. Nagyon sokrétű az embereknek az igénye, de mindenki megtalálja a számítását.”

Sagmeister Ernő, borász, Magyarkanizsa: „Ez a gömbölyű Föld itt csúcsosodik ki ilyenkor, úgy érzem, hogy Magyarkanizsa van a legmagasabb ponton, még a hegyek is rossz irányba nőnek a bolygón, és mi vagyunk a tetején. Ez az ünnepnek a lényege úgy érzem, ez Kanizsának a valódi ünnepe ez a fesztivál.

Az eseményt tizedik alkalommal szervezik meg, a tavalyi évben több ezren látogattak ki a fesztiválra.

Bodnár Ivett, szervező: „Tíz évvel ezelőtt az volt a terv, hogy a borászainkat minél inkább megismertessük a helyiekkel, illetve az idelátogatókkal, hogy mindenki betudja mutatni a saját, különleges borait. Én azt gondolom, hogy létjogosultsága van ennek a rendezvénynek, hiszen nagyon szeretik az emberek és várják is ezt a rendezvényt.”

A látogatókat most is bor- és sör különlegességgel fogadták, illetve vidám zenei összeállítással.

Magyarkanizsa
Bornapok
Sagmeiser Ernő
Bálint Ákos
Bodnár Ivett

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.
12:38, Frissítve: 16:27

Megszentelték a terményt Horgoson

Megszentelték a terményt Horgoson, a Havas Boldogasszony-templomban. Az esemény a Szüreti Napok egyik legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező kísérőprogramja.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.