Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kanálisrendszerek tisztítása Magyarkanizsa községben

2019-09-27
13:43
2019-09-27
17:56
Forrás
Pannon RTV
Tovább folytatódik a kanálisrendszerek tisztítása Magyarkanizsa község területén.

Az elmúlt négy évben Magyarkanizsa önkormányzata mintegy 45 millió dinárt költött a csatornarendszerek tisztítására. Jelenleg a 16 kilométeres főcsatornát, a Vöröskereszt-Madarász kanálist tisztítják meg a felesleges iszaptól és nádtól, 1,7 kilométeren.

A mostani, önkormányzati beruházás mellett a Vajdaság Vizei Közvállalat is folyamatos tisztítási munkálatokat végez a magyarkanizsai és a martonosi rétben található kisebb csatornarendszereken. Ezeknek a csatornáknak a karbantartása létfontosságú, hiszen a gazdák öntözésre használják, emellett pedig a felesleges víz lecsapolására is alkalmasak.

Huzsvár Ervin, gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tag, Magyarkanizsa KT: „Igyekeztünk mindig a legfontosabb és legnagyobb kanálisainkat tisztán tartani, így tavaly kitisztítottuk a martonosi rétben lévő kanálist, idén pedig folytatjuk azt a munkálatot, amit tavaly előtt elkezdtünk a Vöröskereszt-Madarász kanális tisztítását. Tavalyelőtt mintegy 3,4 kilométeres szakaszt ebből a kanálisból, idén pedig egy 1,7 kilométeres szakaszt.”

Magyarkanizsa
Huzsvár Ervin
kanális
tisztítás

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.