Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Karácsonyi kavalkád Horgoson

2021.11.28
16:47
2021.11.28
19:39
Forrás
Pannon RTV
Adventi koszorú, adventi dísz készítése és az első adventi gyertya meggyújtása Horgoson.

A szervezők tartalmas programmal készültek mindazok számára, akik már karácsonyi lázban égnek. Az egészen az ünnepekig tartó Karácsonyi kavalkád elnevezésű programsorozatot a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Igazi karácsonyi hangulatban lehetett részük mindazoknak, akik részt vettek a horgosi Művelődési Ház által szervezett műhelymunkán, ahol adventi asztali díszeket készíthettek el. Fejes Dorka, Horgos: „Koszorúkat készítünk, amin nagyon szép gyertyák és fenyőágak vannak. Kis gömbök kerülnek még a koszorúra.”

Volt, aki egészen Szegedről érkezett szülőfalujába, hogy ismerősökkel, barátokkal együtt eltöltsön egy kellemes és kreatív délután. Molnár-Kecsenovity Erna, Szeged: „Én fehér koszorút készítek, édesanyámnak lesz egyébként idénre az adventi koszorú. Még egyelőre nem tudom, hogy hogyan fog kinézni, de mindenképp a fehér színeket igyekszek maximalizálni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A résztvevőknek minden biztosítva volt a munkához, sőt segítséget is kaptak, hiszen lépésről-lépésre sajátíthatták el a díszek készítésének folyamatát. Gasztány Nóra, Horgos: „Nagyon profin meg van szervezve, folyamatosan mutatják a lépéseket, a gyertyák rögzítését, hogy az élő növényt hogy tűzzűk bele a habba és hogy építsük fel magát a kaspót. Nagyon jó, mert igazából üres kézzel érkeztünk és teli kézzel fogunk hazamenni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A horgosi Karácsonyi kavalkád ideje alatt számos, az ünnepekre hangolódó programmal készülnek a szervezők. Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Négy vasárnapon keresztül tartalmas családi programokkal készülünk. Az első, a mai adventi gyertyagyújtás alkalmával egy adventi dísz készítése. A következőkben pedig kézműves foglalkozások lesznek, mesés délutánok, könyvvásárral is készülünk.”

A Művelődési Ház előtt a Bárka védenceinek közreműködével pedig az első gyertya is lángra lobbant a falu adventi koszorúján.

Magyarkanizsa
Horgos
advent
Karácsonyi kavalkád

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.