Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kiírták a szabadkai helyi közösségi voksolást

2019-06-07
20:21
Forrás
Pannon RTV
Az érintettek július 7-én, vasárnap a helyi közösségek tanácsainak tagjait választhatják meg. Szavazhat minden 18 éven felüli polgár akinek az adott helyi közösség területén van bejelentett lakcíme.

A voksolás során pártokra szavazunk, amelyek előre meghatározzák a jelöltek listáját. A helyi közösségek tanácsának tagjává azok a személyek választhatók, akiknek állandó lakhelye az adott HK területén van. A tanácsok létszáma helyi közösségenként változik, a lakosság számával összhangban.

Ladóczki Gyula, a szabadkai VKT titkár Közügyek című műsorunkban nyilatkozott: „Listát politikai pártok állíthatnak, politikai pártok koalíciói és polgárok csoportja. A polgárok csoportja alatt azt értik, illetve erre utalni fog a rendelet amely ezt szabályozza pontosan, mert a törvény ezt nem szabályozza, csak, hogy polgárok csoportja. Általában úgy szokott történni, hogy polgárok csoportját 10 szavazó képezhet. Tehát olyan polgár akinek az adott helyen van szavazati joga, választójoga, készítenek egy megállapodást, amelynek tartalmaznia kell, hogy milyen célból alakult a polgárok csoportja, mik a céljaik, hogy fogják hívni a listájukat, ki a meghatalmazottjuk, aki különböző műveleteket végezhet a választási bizottság előtt és a választásokkal kapcsolatban. Ezt a megállapodást hitelesíteniük kell a közjegyzőnél.”

Szabadka
helyi közösségi
voksolás
választ
szavaz
Ladóczki Gyula

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.

Népszerű