Ugrás a tartalomra

Kishegyesen idén megnyílik a hulladékudvar

2023.02.10
14:01
2023.02.10
16:46
Forrás
Pannon RTV
Emellett bevezetik az úgynevezett kétkukás rendszert, hangzott el a többi között a kishegyesi Községi Képviselő-testület ülésén. Elfogadták a községi területrendezési tervet, valamint kinevezték a különböző testületi bizottságok tagjait.

Kishegyesen a Verbászi út végén épült ki a hulladékudvar. Az idén megnyitja kapuit a lakosok előtt - ismertették a községi képviselő-testület ülésén, ahol a képviselők elfogadták a szabadkai Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. és a községi kommunális vállalat tavalyi évi jelentését, valamint a 2023-as évi programot is.

Gligor Gellért, igazgató, Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft., Szabadka: „Ez az objektum az itteni személyigazolvánnyal rendelkező polgárok számára nyitott lesz, hogy a háztartásokban felgyülemlett mindenféle hulladékot be tudjuk fogadni, itt elsősorban, amit egyébként is a közvállalat elvisz, be tudjuk mi is fogadni ebben az udvarban. Olyan hulladékokat is, ami veszélyes komponenssel is rendelkezik, és átmeneti tárolás után mi átadjuk a hulladékfelvevőknek. Ilyen szempontból nagyon leegyszerűsítve a dolgot, ha valaki szeretne nagytakarítást végezni, nyitott a kapu a számára.”

Bevezetik a két kukás rendszert is, ami annyit jelent, hogy a háztartásoknak a kék kukába kell majd elhelyezni az újrahasznosítható hulladékot, a zöldbe pedig a kommunális jellegű, vegyes hulladékot.

Juhász Bálint, elnök, KKT, Kishegyes: „Szeretnénk hozzájárulni mi is a primáris hulladékszelekcióval, hogy minél jobb minőségű hulladék kerüljön ki, amivel lehet dolgozni, amivel termékeket lehet előállítani és közbevételi forrást jelent. Ez a szolgáltatás a Kishegyes községbeli lakosoknak is életminőség szempontjából, környezetvédelem szempontból fontos lenne.”

A kishegyesi önkormányzat alapítóként az idén 8,2 millió dinárral támogatja a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft.-t.

Kishegyes
Kishegyes Község
Gligor Gellért
Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft.

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.