Ugrás a tartalomra

Könnyen találhatunk megfizethető otthont Nagybecskerek környékén

2024.02.21
15:51
2024.02.21
16:41
Forrás
Pannon RTV
A Nagybecskerek környéki falvakban már tisztességes otthont lehet vásárolni udvarral, kerttel, sőt akár egy kis földterülettel is 15.000 és 20.000 euró közötti összegért.

Ezzel szemben a városban a többszörös árat kell fizetnünk, ha saját otthont szeretnénk. Nagybecskereken jó befektetési lehetőséget kínálnak az ingatlanok a szakértők szerint. Itt már 30.000 euróért is lehet ingatlant venni, amit ha felújítanak, akár havi 250 euróért is ki lehet adni, vagy később könnyen el lehet adni. Újvidéken vagy Belgrádban ezért az árért nem vásárolhatunk semmit.

Danijela Radovančev, ingatlaniroda-tulajdonos: „Az ingatlanok árai lakások esetében az úgynevezett régebbi épületeknél, ami a 80-as évekből származik, körülbelül ezer euró körül alakulnak. Tehát egy 60 négyzetméteres lakás, körülbelül hatvanezer, gyakorlatilag azonnal beköltözhető. Festés után már lakható. Az új építésűeké körülbelül 1300 euró körül mozog. Ami a házak árait illeti, ezek általában 60-tól 160 ezerig terjednek. Attól függően, hogy milyen a pozíciója, elhelyezkedése, és mennyire van rendben a ház.”

Mivel Muzslya nagyon közel van Nagybecskerekhez, ezért az ingatlanok itt kiemelten keresettek.

Juhász Törköly Krisztina, titkár, Muzslya HK: „Nem mondhatom, hogy olyan sok ingatlan van, amelyik most eladó. Lehet találni, viszont az árak azok eléggé magasak épp az miatt, mert úgy gondolom, hogy közel vagyunk a városhoz, és nagyobb a lehetőség. Tudomásom szerint az ingatlanokat, pontosabban a kertes házakat, ugye magyarok, szerbek, valamint négy család orosz, van aki vásárolt itt, valamint két család kínai.”

Az egészségügyi helyzet és a szigorúbb korlátozások idején a városi életstílus sokak számára kevésbé vált vonzóvá. Azóta is észrevehető, hogy a muzslyai ingatlanok kínálata jelentősen csökkent, miközben az árak emelkedtek – tette hozzá a helyi közösség titkára.

Nagybecskerek
ingatlanvásárlás
otthon

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.