Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Környezeti mozgóprogram gyermekeknek

2021.09.02
17:28
2021.09.10
15:28
Forrás
Pannon RTV
A Környezeti mozgóprogram gyermekeknek című projekt partnerei találkoztak Magyarkanizsán.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A helyi Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény egy Erasmus+ pályázatban vesz részt, amelynek koordinátor intézménye a magyarországi Nagykanizsai Központi Óvoda, partnerintézményük pedig a romániai Szentegyházai Mártonffi János Általános Iskola.

A projekt 2019-ben indult a fenntarthatóság és a környezeti nevelés témájában. A két év alatt megvalósult találkozók alkalmával a felek a tapasztalatcserére fektették a hangsúlyt.

Némethné Kovács Edit, intézményvezető, Nagykanizsai Központi Óvoda, Magyarország: „Nagy hozama ennek a pályázatnak, hogy azonos témákat a határon túl, Magyarkanizsán, Szentegyházán is miként dolgoznak fel a pedagógusok és a gyerekek. A fenntarthatósági tartalmak elsajátítása mellett egy jó gyakorlat megosztásának színtere.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsán az elmúlt időszakban egyebek mellett jótékonysági rendezvényeket, papír- és kupakgyűjtést is szerveztek a pályázatnak köszönhetően.

Körmöci Valéria, igazgatóhelyettes, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „A megvalósításban közös témákat dolgoztunk fel a gyermekek számára, amelyek a környezeti neveléshez, a mentálhigiéniához, a mozgáskultúrához, a fenntarthatósághoz és az élethosszig tartó tanuláshoz kötődik.”

A találkozón részt vett Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert, valamint több községi tanácstag is.

Környezeti mozgóprogram gyermekeknek
Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény
Erasmus+
pályázat
Nagykanizsai Központi Óvoda
Szentegyházai Mártonffi János Általános Iskola
Magyarkanizsa

Most

18:55, Frissítve: 19:06

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.