Ugrás a tartalomra

Környezetvédelmi témák a topolyai önkormányzatban

2023.09.01
12:01
2023.09.01
13:19
Forrás
Pannon RTV
Szatmári Adriánnal, Topolya polgármesterével egyeztetett Tóth Zoltán és Ivan Radin tartományi településrendezési és környezetvédelmi segédtitkárok.

Látogatást tett a topolyai önkormányzatban Tóth Zoltán és Ivan Radin Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi segédtitkárok. A vendégeket Szatmári Adrián, Topolya község elnöke fogadta és a találkozón részt vett Suzana Nešić Pataki az illetékes közigazgatási osztály vezetője is. A környezetvédelmi előrelépések mellett megvitatták az aktuális problémákat. Az elmúlt években Topolyán fontos változások történtek a környezetvédelem terén.

A szennyvíztisztító hivatalosan is megkapta a működési engedélyt. Elkészült a városi szennyvízelvezető-hálózat bővítésére vonatkozó tervdokumentáció, mely 45 km szennyvízvezeték kiépítését irányozza elő. Az ipari szennyezők közül a helyi baromfivágóhíd kiépítette saját szennyvíztisztítóját, de fontos, hogy ezt a többi vállalat is megtegye, akiknek ez a törvény által előírt kötelezettségük. A Bács-ér és a vizek szennyezésének kezelése mellett, a találkozón a légszennyezés is kiemelt téma volt. A topolyai önkormányzat a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkársággal a szorosabb együttműködés és a fokozottabb ellenőrzés mellett foglaltak állást és közösen azon fognak dolgozni, hogy mihamarabb sor kerüljön a környezetünket érintő negatív hatások felszámolására.

Topolya
környezetvédelem

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.