Ugrás a tartalomra

A madárinfluenza egy erősen fertőző változata jelent meg Magyarkanizsa község területén

2023.11.24
17:41
2023.11.24
20:50
Forrás
közlemény
Az önkormányzat közleménye szerint a fertőzés gócpontja a velebiti halastó, ahol becslések szerint mintegy 600 daru hullott el.

A Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium határozata a halastótól számított három kilométeres sugarú körben lévő területet fertőzöttnek nyilvánította. Ehhez a területhez tartozik Velebit és Ilonafalva, illetve ezen települések határa. Az erről a területről származó baromfit, baromfihúst, tojást, naposcsibét kihozni, illetve árusítani tilos.

A minisztérium határozata szerint a község többi területe veszélyeztetettnek van nyilvánítva, kivéve Martonost és Horgost. A határozat szerint a veszélyeztetett területen tilos az élő szárnyasok árusítása.

A további intézkedésekről az önkormányzat értesíti majd a polgárokat.

madárinfluenza
Velebiti-tó

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.