Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Maglai Jenő: A szabadkai I. kaszárnya a város emblematikus épülete

2023.09.15
14:08
2023.09.15
17:00
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai I. kaszárnyáról is szó volt Szabadka Polgári Mozgalmának sajtótájékoztatóján.

Maglai Jenő elnökségi tag a laktanya kapcsán kiemelte, épületei akár a Történelmi Levéltárnak is otthont adhatnának, vagy akár jégpálya is kiépülhetne ezen a területen. Eladás helyett meg kellene védeni - vélekedett Maglai. 

Maglai Jenő, elnökségi tag, Szabadka Polgári Mozgalma: „Nem értjük azt, hogy ez a város miért nem védte le ezt az épületet. A Városi Műemlékvédelmi Intézet miért nem védte le ezt az épületet? Miért engedik meg azt, hogy egy ilyen épület, amely igazából Szabadkának emblematikus épülete, az valójában el legyen tüntetve, le legyen dózerolva. Miért engedik meg másodsorban azt, hogy azokat az ingatlanokat, amelyek igazából a város ezüstjét képezik, hiszen a város 2015-ben azért vette ez az ingatlant, hogy ezen a lokáción, ezzel a területtel egy stratégiai fejlődést hozhasson a városnak. Ebbe a parancsnoki épületbe lehetett volna átköltöztetni a Történelmi Levéltárat.” 

Maglai Jenő
kaszárnya
Szabadka Polgári Mozgalma

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.