Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Magyar borok az InterFesten

2019.06.13
18:00
2019.06.13
20:25
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődött az Interfest Nemzetközi Borfesztivál Újvidéken. A rendezvényen a legnagyobb hírnévvel rendelkező pincészetek és borászok mutatkoznak be.
Pannon RTV/Juhász Andrea

Borkóstolóval kezdődött az idei Interfest Borfesztivál Újvidéken. Száznál is több borászat és szakmabeli érkezik a már nemzetközi rendezvényre – mondta Nataša Budisavljević-Radišić, az Interfest Egyesület elnöke. Kiemelte: „Idén 500 borcímkénk van a kínálatban, nagyon büszkék vagyunk a kiállítóink számára. Az Interfest Szerbia legrégebbi borrendezvénye, már nemzetközi jelleggel. Minden évben arra törekedtünk, hogy meglepetéssel kedveskedjünk, így ez az idén sem marad el.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

A magyar borok világviszonylatban ismertek. A minőség a legfontosabb, és ezt a külföldiekkel is szeretnék megismertetni – mondta Gál Helga, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának bor- és gasztronómiai tanácsadója. Hozzáfűzte: „Azt gondoljuk, hogy a minőségnek elsődlegesen meg kell jelenni a magyarországi Külgazdasági- és Külügyminisztérium borválogatásában, mert igazán a minőséggel tudjuk reprezentálni Magyarországot, igaz, hogy most Újvidéken vagyunk, de tényleg az egész világon, több, mint 130 helyre jutnak el ezek a borok, és azt gondolom, hogy az tényleg az elsődleges, hogy a legjobbat mutassuk meg.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

A rendezvény kiváló alkalom arra, hogy az újvidékiek jobban megismerjék a világborokat, mert ez üzleti lehetőséget is jelenthet – mondta Milorad Radojević, az újvidéki önkormányzat Gazdasági Bizottságának tagja. Hozzátette: „A rendezvény elsősorban gazdasági és idegenforgalmi tekintetben nyit új távlatokat, és nagyon örülök annak, hogy mi, mint város ezt minden évben támogatni tudjuk.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

A kóstolón és az Interfest ünnepi megnyitóján Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete elmondta, a jó együttműködésnek köszönhetően, jövőre Magyarország lesz a rendezvény kiemelt partnerországa. Hangsúlyozta: „Magyarország valóban bornagyhatalomnak számít, kiváló termelőkkel, kiváló produktumokkal meggyőződésem, hogy ez a magyar megjelenés az Interfesten tovább fogja erősíteni a magyar-szerb kapcsolatokat, többek között a mezőgazdaság és a borkultúra terén.”

Az Interfestre pénteken és szombaton is este 7-től éjfélig várják a látogatókat.

Interfest
Újvidék
borfesztivál

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.