Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa felkészült a rendkívüli helyzetekre

2018.02.26
18:50
Forrás
Pannon RTV
Egyeztető ülést tartott ma délelőtt Magyarkanizsa Község Katasztrófavédelmi Törzskara.

Az erről kiadott közlemény szerint a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat az utak járhatóságától függően és az előre kidolgozott munkaterv szerint végzi az utak tisztítását és felkészült a várható rendkívüli helyzetekre. Az egyedül élő, mozgáskorlátozott, esetleg beteg és idős polgárokról fokozott figyelemmel a falugondnokok és a Szabadkai Egyházmegye szeretetszolgálata, a Caritas gondoskodik majd, az Egészségház ügyeletes nővérei pedig gyakrabban látogatják meg a 65 évnél idősebb, egyedül élő polgárokat.

A törzskar a magyarkanizsai tűzoltóotthonban ideiglenes befogadóközpontot állít fel azok számára, akik valamilyen oknál fogva nem tudják fűtött helyiségben tölteni az éjszakát. Erre a célra a magyarkanizsai Egészségház biztosítja az ágyakat. Az intézkedés mindaddig érvényben marad, míg 0 fok alatt marad a hőmérséklet. Amennyiben a polgárok észreveszik, hogy valaki bajban van, a következő telefonszámokat hívhatják: Egészségház-központ: 024/874-213, sürgősségi szolgálat: 024/873-279.

Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.