Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa: Nagy Szebasztián világbajnok birkózó érdemelte ki a Pro Urbe-díjat

2023.10.20
16:11
2023.10.20
16:30
Forrás
Pannon RTV
A Községi Képviselő-testület díszülésén emellett két köszönőoklevél és három Juventus Pro Urbe-díj is kiosztásra került.

Nagy Szebasztián világbajnok birkózó érdemelte ki idén a Pro Urbe-díjat Magyarkanizsa község napja alkalmából.

Október 20-a Magyarkanizsa község napja. Ennek apropóján minden évben sor kerül a nyilvános elismerések átadására is. Idén három fiatal részesült Juventus Pro Urbe-díjban, a velebiti Nikola Lončar, aki sikeres sportoló, a horgosi Tillinkó Luca népdalénekes és magyarkanizsai Katona Gábor, aki szakgyógyszerészként tevékenykedik.

„Nagyon nagy megtiszteltetésnek éreztem és amennyire eddig elismerték különböző oklevelekkel, amit a művészetben sikerült elérnem, de ami a tudományos munkát illeti, ez az első. Ezért is foglal egy külön helyet a szívemben, és ezt nagyon szépen köszönöm” - mondta Katona Gábor Juventus Pro Urbe-díjas.

Pro Urbe-díjat a magyarkanizsai Nagy Szebasztián kapott, aki a 2022-es belgrádi Birkózó Világbajnokságon aranyérmet szerzett a 63 kilogrammos súlycsoportban. „Nagyon sokat jelent az biztos, amikor először meghallottam, akkor nagyon meg is lepődtem, nem kellett senkit sem földhöz vágnom, senkit sem kellett legyőzni és nem azért kaptam ezt a díjat, mert a legjobb birkózó voltam a versenyen, vagy a legtechnikásabb vagy ilyesmi, hanem valami több, külön kategória, az biztos. Ilyen díjat még nem kaptam.”

A községnapi díszülés alkalmával egy kisfilmet is levetítettek, ahol az elmúlt egy évben megvalósuló fejlesztésekről, beruházásokról esett szó. Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, minden területen igyekeznek fejlesztéseket eszközölni. „A 13 településünkre igyekeztünk mindenhova valamilyen beruházást elvinni, legyen az út felújítás vagy művelődési ház felújítás vagy éppen valamilyen sporttartalom. A lényeg mindig az volt, hogy ne egy helyre koncentrálódjanak a fejlesztési összegek és ne egy helyen valósuljanak meg azok az ötletek és elképzelések, amik arra a településre, arra közösségre jellemzőek.”

Köszönő oklevélben az oromhegyesi dr. Gazdag Veronika, nyugalmazott általános orvos és Ivanović Vladimir sportmunkás részesült.

Magyarkanizsa
Pro Urbe-díj
Nagy Szebasztián
Katona Gábor

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű