Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

A magyarkanizsai helyi közösségi választások hivatalos eredménye

2020-09-30
10:08
2020-09-30
16:50
Forrás
Pannon RTV
Elérhetővé tette a községi választási bizottság Magyarkanizsa község honlapján a 27-én megtartott helyi közösségi választások hivatalos eredményét.

A község 79 mandátumából 70-et a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott jelöltek szereztek meg.

A községben Adorjánon, Martonoson, Oromhegyesen és Tóthfaluban 7 tanácstagból, Velebiten 5, Magyarkanizsán 15, Kispiacon és Oromon 11, valamint Horgoson 9 tanácstagból áll össze a helyi közösség tanácsa, akik majd maguk közül, szavazással döntik el az alakuló ülésen, hogy ki lesz az elnök, illetve az alelnök. Az eredmények alapján Adorjánon a legtöbb szavazatot Borsos Csaba kapta, Martonoson Körmöci László, a hozzá tartozó Kishomokon Sors Endre, Oromhegyesen Bata Imre, Tóthfaluban Bontovics István, Velebiten Graovac Milutin. Magyarkanizsán az öt körzetben a legtöbb voksot Sarnyai Zoltán, Pálfi Ervin, Mányi Zoltán, Vajda Attila és Bús István tudhatja magáénak, a hozzá tartozó Ilonafalun pedig Cincar Predrag, míg Kispiacon Keiper Ildikó, Oromon Nyilas Mihály, a hozzá tartozó Völgyesen Versegi Márta és Újfalun Pópity Enikő. Horgoson is öt körzetben választottak a polgárok, a legtöbb szavazatot pedig Balázs Piri Gábor, Marjanov Stevan, Tóth Zoltán, Dudás Zoltán és Bíró Ernő kapták. A részvételi arány 30 százalékos volt a községben és 6 679 érvényes szavazat született, valamint 107 érvénytelen.

Magyarkanizsa
helyi közösségi választás
eredmények

Most

21:15

Ökoturizmus két keréken

Kerékpárosok részére épült fából, rusztikus pihenőhely Ludason. Az EcoVeloTour projekt az ökoturizmus valamint a kerékpáros turizmus integrálását célozza meg.
19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.

Népszerű