Ugrás a tartalomra

Megjelentek Topolya község mezőgazdasági pályázatai

2023.10.03
16:13
2023.10.03
17:11
Forrás
Pannon RTV
A termelők október 23-ig pályázhatnak a mezőgazdasági- és vidékfejlesztési programnak köszönhetően.

Az önkormányzat 15 millió dinárt választott ki idén erre a célra.

A szükséges dokumentációt postai úton vagy pedig a községi iktatóban tudják átadni az igénylők. Idén is hat kategóriában kaphatnak támogatást a gazdák - ismertette Szatmári Adrián, polgármester.

A pályázás feltételei megtalálhatók Topolya község honlapján: http://btopola.org.rs.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A hat támogatási forma: a mesterséges megtermékenyítés, a biztosítási költségek társfinanszírozása, a mezőgazdasági kölcsönök esetében a kamat társfinanszírozása, ezen kívül támogatást nyújtunk a méhészek számára is, valamint az állatorvosi költségeket is támogatjuk, mégpedig a szarvasmarha, valamint a sertéstenyésztők esetében, ugyanakkor azok is tudnak pályázni, akik standot bérelnek a piacon. Olyan mezőgazdasági termelők tudnak pályázni, akiknek a gazdasága aktív státusban van, akiknek nincs adóhátraléka és akik rendelkeznek bejelentett lakcímmel Topolya község területén.”

Topolya
mezőgazdasági pályázat
Szatmári Adrián

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.