Ugrás a tartalomra

Megnyitották a forgalom előtt a Koszovó utcai közúti aluljárót

2024.02.11
18:20
Forrás
Pannon RTV
Újabb alternatív útvonalat használhatnak a városban közlekedők. A vasútfelújítási munkálatok továbbra is gőzerővel zajlanak a város területén, az új Majsai híd várhatóan szeptember elejére készülhet el.

Sok helyi lakos volt kíváncsi az új aluljáró megnyitására vasárnap délben a Koszovó utcában. Hivatalos átadásra ugyan nem került sor, de az ott dolgozó munkások pontosan délben megnyitották az átjárót a közúti forgalom előtt.

Ettől a pillanattól kezdve az autósok már használhatják a Koszovó utcai aluljárót. Bár bizonyos munkálatok befejezésére még néhány napot várni kell, de február 14-től már a biciklisták és a gyalogosok is átjárhatnak itt.

A nézelődők közül egyesek elégedetlenségüket is kifejezték, amiatt, hogy az Akác utcát még nem fejezték be, így abból az irányból még nem lehet megközelíteni az új aluljárót. Volt, aki a saját kezébe vette az irányítást, és maga pakolta félre a biztonsági útakadályt, hogy autójával behajthasson az utcába. A legtöbben viszont örülnek, hogy hamarosan befejeződnek az augusztus óta tartó munkálatok.

Fejes Rózsa:
„ Maga erre lakik a környéken?
- Itt lakok igen, a 41-esben.
- Mit gondol az átadásról?
- Örülünk neki, nagyon vártuk, csak nem tudom, hogy a víz meg van-e oldva, de vártuk nagyon, hogy bírjunk keresztüljárni.”

Szabadka területén több új alul- és felüljáró kiépítése is befejeződött már. Az építkezés azonban nem áll meg, hétfőtől a Balkán és a Lošinj utcában folytatódnak a munkálatok. Az új Majsai híd pedig várhatóan szeptember elejére készülhet el.

Szabadka
Belgrád-Budapest gyorsvasút

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.