Ugrás a tartalomra

Megújult a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ székháza

2017-10-13
09:54
2017-10-13
15:43
A felújítást a Magyar Kormány és az MNT segítette.

A helyreállítást a Magyar Nemzeti Tanács közbenjárásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-én keresztül, a Magyar Kormány egymillió forinttal támogatta, emellett a munkálatokra az MNT további 300 ezer dinárt biztosított.

A felújításnak köszönve jobb körülmények között működhet a központ és próbálhat a több mint 200 tag, köztük a néptánc, a népzenei, a beszéd- és a képzőművészeti, valamint a kézműves szakosztályok. Kisimre Szerda Anna, elnök, Kodály Zoltán MMK, Topolya: „Az MNT által a Magyar Kormány támogatásával egymillió forintot tudtunk fordítani a mosdók felújítására, de ezen kívül sor került a próbatermek felújítására is. Évek óta nem volt meszelve, a villanyhálózatot kellett javítani, a folyosón a falat kicsempéztük, lecseréltük a régi burkolatot, úgyhogy új köntösbe öltöztettük a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ székházát.”

A központ főtámogatója Topolya önkormányzata. A község fedezi a működési költségeket és különböző programok megvalósítását is. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Azt gondolom, hogy az új vezetéssel egy minőséget kaptunk, ha úgy tetszik egy lendületet, és azt gondolom, hogy ez jó irányba halad. Mindenképpen támogatjuk, az önkormányzatnak fontos a közösségépítés, mindazt, amit a művészek, művelődési házak maguknak vallanak, és az önkormányzat tudja pénzelni, azt megteszi.”

A Magyar Kormány támogatásán kívül az MNT további 300 ezer dinárral támogatta a központ helyreállítását. Újabb felújításokat is terveznek. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Most már látjuk valamennyien, hogy mi az, ami a központ székházában további felújításokra vár, mi az, ami fontossá teszi a központ eddigi nagy hírű, nagy múltú működésének a jövőbeni fejlesztését.”

A közeljövőben a nyílászárók és a próbaterem mennyezetének javítása, illetve új táncszőnyeg beszerzése is az elképzelések között szerepel.

felújítás
Topolya
Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ
székház

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.