Ugrás a tartalomra

Méhészeti napok Szabadkán

2023.09.27
14:06
2023.09.27
16:23
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén minden a mézről fog szólni Szabadkán, ugyanis ismét méhészeti napokat szerveznek. A háromnapos rendezvényen a szerbiai és külföldi méhészek a finomságaik mellett bemutatják az idei mézeiket is.

Szeptember 29-től október elsejéig méhészeti napok lesznek Szabadkán. Nemcsak finom mézeket lehet majd kóstolni, de minden olyan eszközt is be lehet majd szerezni, ami a méhészkedéshez szükséges.

Sütemények, mézes italok, illatszerek és sok más mézből készült finomság várja majd az érdeklődőket Szabadka központjában. Az árusok már pénteken kint lesznek, de az ünnepélyes megnyitó szombaton lesz tíz órától.

Holló Antal, végrehajtó bizottsági tag, Méhecske Méhész Egyesület: „A méhésznapokon a méhészek az idei termésüket fogják kiállítani a standjaikon, ami azt jelenti, hogy meg lehet majd találni minden méhterméket. Tehát a mézeket, a propoliszt, de még a virágport is. Egyúttal pedig mézkeverékeket is fogunk előállítani. A standokon minden látogató megtalálhatja a számára kedvező méhészeti terméket."

Idén 26. alkalommal szervezik meg a méhészeti napokat Szabadkán. A háromnapos eseményen külföldi kiállítókkal és termékekkel is találkozhatnak majd a kilátogatók.

Dragoljub Matić, elnök, Méhecske Méhész Egyesület: „Húsz kiállítónk lesz Szabadkáról, Topolyáról, Rumáról és Belgrádból, de Magyarországról és Romániából is érkeznek vendégeink. Szerbia másik részeiből is érkeznek majd. Szeretnénk tehát egy olyan találkozót szervezni, ahol bemutatjuk a szakmát és a belefektetett időnket és mindazt, ami idén történt velünk."

Vajdaságban az elmúlt években újra fellendült a méhészet, de a probléma továbbra is az, hogy kevés fiatal érdeklődik a szakma iránt - hangzott el a sajtótájékoztatón. Köztudott egyébként, hogy a méz jót tesz az egészségünknek, ajánlott a mindennapi fogyasztása.

méhészet
méz
Méhecske Méhész Egyesület

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.