Ugrás a tartalomra

Mezítlábas mendegélő Kispiacon

2023.08.23
11:12
2023.08.23
16:03
Forrás
Pannon RTV
A beruházást Magyarkanizsa önkormányzata és Kispiac helyi közössége is támogatta. A beruházás több mint 50 ezer dinár volt.

A kispiaci játszótér mellett nemrégiben elkészült a mezítlábas ösvény, amit a helyi gyerekek már birtokukba is vettek. Mezítláb, ki gyorsan, ki lassan ment végig a különböző köveken, terméseken.

Bagi Adél, Kispiac: „Kavicsokon, homokon, mulcson, ezeken kell végigmenni. A legnehezebb a kavicsokon volt végig menni.”

A kispiaci Together ifjúsági szervezet aktív része a közösségnek, az elmúlt időszakban is számos programot szerveztek, most pedig egy látványos és izgalmas projektet tudtak megvalósítani.

Bagi Szabolcs, elnök, Together ifjúsági szervezet, Kispiac: „Ez egy mezítlábas ösvény, aminek a lényege abba van, hogy amit Sebastian Kneipp orvos talált fel, ez egy ilyen egészségmegőrző megoldás. Az a lényege, hogy különböző felületű anyagokon mezítláb sétálnak a gyerekek vagy a felnőttek és ezzel tulajdonképpen a talp reflex zónáit stimulálja különböző anyagok által, lehet az homok, kavics, mulcs, tehát bármilyen anyag, amit használunk.”

A területen továbbá tervben van parkosítás, padok elhelyezése, valamint komposztot is szeretnének kialakítani.

Kispiac

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.