Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagy értékű adománnyal gazdagodott a Zentai Közkórház gyermekosztálya

2020-01-27
12:32
2020-01-27
16:59
Forrás
Pannon RTV
A támogatás 13 kiságyat, 9 éjjeli szekrényt és 5 kisszéket foglalt magába. Az ajándékok az adai Duga Civil Szervezet jóvoltából kerültek a kórházba.

Az osztályon évente átlagosan 150-200 kis beteget kezelnek. Az új ágyak nem csak esztétikailag javítják az osztályt, de szükség esetén még több pácienst tudnak fogadni. A gyerekek már használatba is vették azokat. Vesna Civrić, a Duga Civil Szervezet elnöke elmondta, hogy az ajándékok fő támogatója a Csilla von Boeselager nevét viselő alapítvány. Hozzátette, hogy ennek a támogatásnak nincs pénzbeli értéke. „Ennek úgy van értéke, hogy nagyon sokat segít a gyerekosztályon, a gyerekosztály dolgozóinak, a gyermekosztály fejlődésén, hogy a gyerekek kényelmesen aludjanak, jobb helyen legyenek, és ennek az értékét nem tudjuk kimérni. Ennek humánus értéke van.”

A kórház igazgatója elmondta, hogy az intézmény és a civil szervezet már régóta együtt működik. A múltban is kaptak már hasonló nagy értékű ajándékokat. Dr. Csáki Beáta a Zentai Közkórház igazgatója: „Elektromos ágyakat kaptunk, amelyeket a nőgyógyászati osztályra helyeztünk el. Emellett a sebészeti osztályra is kerültek az előző adományokból. Ugyan így matracokkal, ágyneművel, székekkel, gépekkel látták el a kórházunkat.”

A zentai kórházra egy teljes körű felújítás vár a közeljövőben - mondta el az eseményen az önkormányzat illetékese. Lőrinc Csongor, egészségügyi ügyekkel megbízott tanácstag: „Országos szinten tervben vannak, és folyamatban is vannak az egészségügyi intézmények felújításai, úgy a Zentai Kórház felújítása is lassan most már elkezdődik. Ennek ellenére mindenféle munkánkat elősegítő, humanitárius akció nagyon jól jön, és köszönjük szépen.”

A gyermekosztályra további négy kiságy érkezik majd az Alapítvány jóvoltából, emellett vidám mintázatú ágyneműk is.

Zenta
adomány
gyermekkórház

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.