Ugrás a tartalomra

Nagy Szebasztián kapja a Pro Urbe-díjat Magyarkanizsán

2023.09.28
13:11
2023.09.28
16:39
Forrás
Pannon RTV
A költségvetés módosításáról, a községi elismerések adományozásáról is döntöttek a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület ülésén. A KKT több intézmény éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták.

23 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. Az ülésen az idei községi díjak odaítéléséről is döntöttek, hiszen minden év októberében elismeréssel jutalmazzák azokat a községbeli polgárokat, egyesületeket, akik sokat tettek a közösségért, illetve öregbítik a község hírnevét. A község legrangosabb elismerésében, a Pro Urbe-díjban az idén Nagy Szebasztián világbajnok birkózó részesül.

Beharović Ervin ,frakcióvezető, SZHP, Magyarkanizsa: „Ennek a jelentős döntésnek a keretében adományozzuk a Pro Urbe-díjat, valamint három elismerő oklevelet és három elismerő plakettet, a Juventus Pro Urbe-díjjal. Ez a gesztus egyértelműen kifejezi, hogy mennyire értékeljük a legjobb sportolóinkat, művészeinket és más fontos közéleti személyeket, akik fáradhatatlanul elősegítik községünk fejlődését.”

Az ülés továbbá határozat született a magyarkanizsai községi költségvetés első félévi teljesüléséről szóló beszámoló elfogadásáról is.

Pletikoszity Tibor, frakcióvezető, VMSZ, Magyarkanizsa: „Ebben az időszakban a bevétel 526 millió dinár volt ami 43%-os megvalósulást jelent a kiadás pedig 510 millió dinár ami 39%-nal felel meg. A bevétel legnagyobb részét az adóbevételek, a tartományi és állami szintről jövő átutalások, valamint a vagyonból származó jövedelem képezik mint amilyen a kőolajjárulék, vagyis a naftarenta. A kiadási oldalon meg kell említeni a működési kiadásokat és támogatásokat az oktatás, a kultúra, a sport, az egészségügy, a szociális védelem és a mezőgazdaság terén.”

Az ülésen intézmények éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták, valamint iskolaszéki tagok felmentéséről és kinevezéséről is döntöttek a képviselők.

Magyarkanizsa
Beharović Ervin
Pletikoszity Tibor

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.