Ugrás a tartalomra

Nagykorúvá vált a Szabadkai Gázművek

2023.12.01
11:59
2023.12.01
16:42
Forrás
Pannon RTV
Ennek alkalmából ünnepséget tartottak a Városházán.

A város területén a földgázelosztás még 1990-ben kezdődött a Szabadkai Távfűtőművek Közvállalat jóvoltából. Ekkoriban épült ki a helyi közösségekben az 500 kilométeres gázelosztó hálózat. 2005 decemberében a szabadkai képviselő-testület úgy határozott, hogy megalapítja a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalatot. Az idei 20 kilométeres gázhálózat-bővítést jövőre ugyanekkora mértékű fejlesztés követi kilenc helyi közösség területén - hangzott el a rendezvényen.

Radulović Horvát Tímea, igazgató, Szabadkai Gázművek KKV: „Több mint 700 kilométer gázvezeték hálózat van kiépítve, a lefedettség Szabadka területét Palicsot, Kelebiát beleértve, és az elkövetkező időszakban Ludast is 90 százalékban lefedjük. A jövőre tekintve is arra fogunk törekedni, hogy azokat az igényeket, amelyeket a helyi közösségek, a polgárok és az önkormányzat kér tőlünk, azoknak eleget tegyünk, úgy tervezzük a gázvezeték-hálózat bővítését. Ami újdonság a tavalyi évtől, az a részletre történő lefizetés, amit dr. Pásztor Bálintnak, a Városi Képviselő-testület elnökének a kezdeményezésére vezetett be a közvállalat.”

Szabadka
Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat
Szabadkai Gázművek
Radulović Horvát Tímea
ünnepség
18 éves
Dr. Pásztor Bálint

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.