Ugrás a tartalomra

Négynapos rendezvény Magyarkanizsa község napja alkalmából

2023.10.16
11:48
2023.10.16
15:57
Forrás
Pannon RTV
A programok között lesz a községnapi pályázatok eredményhirdetése, helytörténeti séta és előadás.

Magyarkanizsa önkormányzata négynapos programsorozattal ünnepli Magyarkanizsa község Napját október 18. és 21. között. Pénteken sor kerül a nyilvános elismerések átadására, megemlékezésre, majd a Dobó Tihamér Képtárban megnyitják a Fénnyel írt Kanizsa, Száz év Magyarkanizsa község történetéből a képeslapok tükrében című kiállítást. 18 órától a Viva Vox kórus ad koncertet. A program szombaton, a XIV. Csaba Ferenc Nemzetközi Birkózó Emlékversennyel folytatódik.

Vranić Váradi Lívia, protokoll ügyi és tájékoztatási megbízott, Magyarkanizsa: Ebben az évben is mintegy 400 versenyzőt várnak 10 különböző országból, erre a versenyre, melynek elnöke Rekecki Rudolf. A belépés ebben az esetben is díjtalan, a szervezők mindenkit várnak. Október 21-én estére pedig még egy csemegét tartogatunk a zenekedvelő számára. Azt említettem, hogy a programsorozat jubileummal kezdődik, az Atlétika Klub negyven éves évfordulójával, és jubileummal záródik, hiszen a Magyarkanizsai Harmonikabarátok Egyesülete 50 éves, fél évszázados évfordulóját ünnepli. Ennek a fél évszázados fennállásnak a jegyében ünnepi koncerttel készül a Harmonikabarátok Egyesülete.

Magyarkanizsa
Magyarkanizsa község Napja
Vranić Váradi Lívia

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 16:20

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.

Népszerű