Ugrás a tartalomra

A nemek közötti egyenjogúságról értekeztek Magyarkanizsán

2024.02.29
17:21
2024.02.29
17:45
Forrás
Pannon RTV
A fenntartható helyi inkluzív szolgáltatások elnevezésű projekt kapcsán tettek látogatást Magyarkanizsán a Városok és Önkormányzatok Állandó Értekezletének képviselői, valamint a szerbiai svéd nagykövetség munkatársai.

2023-tól Magyarkanizsa község a Városok és Önkormányzatok Állandó Értekezletének köszönhetően egy újabb projektben vesz részt, melyet ezúttal a svéd kormány támogat. Ennek témája a nemek közötti egyenjogúság.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én úgy gondolom, hogy mindezek a projektek, amiken mi dolgozunk, amiken a kollégák, az intézmények, a különböző civil szervezetek bekapcsolva együtt, közösen dolgoznak, azok a közösség, a közösség erősítése szempontjából nagyon fontosak és úgy gondolom, hogy ebben Magyarkanizsa község elől jár, hiszen több az Európai Tanácshoz vagy az unióhoz kapcsolódó dokumentumot is elfogadtunk az elmúlt években.”

A projekt kapcsán igyekeznek minél több aktivitást megvalósítani a község területén, amibe szinte az összes községbeli intézményt be tudták vonni.

Telek Krisztina, elnök, Nemi Egyenjogúsági Tanács, Magyarkanizsa: „A cselekvési terv igen átfogó, hiszen felöleli a kultúrát, a sportot, az egészségügyet, a biztonságot. A nőknek a vállalkozó szellemét kell egy kicsit megtámogatnunk, hiszen nagyon jó ötletek születnek a terepen, sokan vannak, akik szeretnének önálló foglalkozásokba belekezdeni, szeretnének érvényesülni."

A svéd nagykövetség képviselője, Anne-Charlotte Malm elégedett volt a községben folyó munkával. Találkozott a helyi nemi egyenjogúsági bizottsággal is.

Anne-Charlotte Malm, a szerbiai svéd nagykövetség képviselője: „Svédországban hosszú ideje dolgozunk a nemek közötti egyenlőség megvalósításán, és úgy gondoljuk, hogy ez nagyon fontos mind a férfiak, mind a nők számára, valamint hozzájárul a stabilitáshoz, a békéhez, sőt a gazdasági fejlődéshez is, és ezért gondoljuk, hogy ez nagyon fontos, ami most itt történik a községben.”

A helyi Cnesába is ellátogattak a felek, ahol jelenleg is zajlik a nők ingyenes számítógépes képzése, ami ezen projekt keretein belül valósul meg.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Nemi Egyenjogúsági Tanács

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.