Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Téglás Henrietta Éva

Népkonyha Topolyán - közel hatszáz adag meleg étel naponta

2022.11.29
21:39
Forrás
Pannon RTV
A Vöröskereszt topolyai székháza a téli időszakban melegedőként is funkcionál.

Csaknem hatszáz felhasználója van Topolya községben a népkonyhának, melyet a helyi Vöröskereszt működtet. November elsejétől hat hónapon keresztül biztosítanak meleg ételt a rászorulóknak. A Vöröskereszt ezen felül alkalmanként ételcsomagokkal támogatja azokat a rászorulókat is, akik nem felhasználói a népkonyhának.

Hétfőn sűrű borsóleves volt a menü csirkehússal és makarónival valamint kenyér. A felnőttek 250 gramm kenyeret és 500 milliliter főtt ételt vehetnek magukhoz, a gyerekek ennek az adagnak körülbelül a felét. Cellik Hajnalka elégedett az étel minőségével, négytagú családjának viszi haza az ebédet.

A topolyai népkonyhát a Vöröskereszt  működteti. Nyolcféle ételt készítenek, melyet a szervezet székházának erre a célra kialakított konyháján főznek. A topolyai önkormányzat is támogatja a Népkonyha működését.

Azok jogosultak a népkonyhai segítségre, akik a hatóságoknak is bizonyítani tudják, hogy rendkívül kevés bevételi forrással rendelkeznek, és abból nem tudják biztosítani a napi betevő falatjukat.

A topolyai Vöröskereszt Petőfi brigádok 7-es szám alatt működő székháza a téli hónapokban melegedőként is funkcionál. A napközi melegedő reggel 8tól 14 óráig tart nyitva hétköznaponként, a Vöröskereszt a helyi nyugdíjas szervezettel együtt működteti.

A Vöröskereszt ezen felül alkalmanként étel- és tisztálkodási szer csomagokkal támogatja azokat a rászorulókat is, akik nem felhasználói a népkonyhának, de nehéz szociális körülmények között élnek. Téli ruhaneműt és lábbeliket is osztanak a rászorulóknak, ehhez folyamatosan várják az adományokat.

Topolya
népkonyha
Közügyek

Most

11:32

Vasárnap kezdődik a Házasság hete

Vasárnap kezdődik a Házasság hete programsorozat Magyarországon. A szervező egyházak és civil szervezetek egy héten át közel ötven településen száznál több programmal hívják fel a figyelmet a házasság, a család értékeire.

Népszerű