Ugrás a tartalomra

Örökbefogadás itthon és külföldön

2023.12.01
11:36
2023.12.01
17:04
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai és nemzetközi örökbefogadási eljárások lebonyolításáról szerveztek kétnapos szakmai képzést a Magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban. A programon észak-vajdasági szakmabeliek vehettek részt.

Az előadók Slavica Savičević, okleveles jogász és Stevan Popović, okleveles pedagógus voltak, akik a családügyi minisztérium munkatársai. A találkozó a magyarkanizsai Szociális Központ és az illetékes tárca szervezésében valósult meg.

Telek Krisztina, igazgató, Szociális Központ, Magyarkanizsa: „Jelen pillanatban a magyarkanizsai központban 56 gyermek van családi elhelyezésben, tehát ők nincsenek örökbe adva, ők nevelőszülőknél vannak. A nevelőszülői intézmény, illetve az örökbefogadás az két különböző terület. A nevelőszülőséggel ideiglenesen tudjuk rendezni a gyermek státuszát, még az örökbefogadás az egy végleges eljárás, ahol az örökbefogadó szülők válnak a valódi szüleivé a gyermeknek. Nagyon szigorú szabályok szabályozzák az örökbefogadást, szakemberhiánytól szenvedve a mi Szociális Központunk sajnos az elmúlt 10 évben nem csinált örökbefogadási eljárást.”

Magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ
pedagógus
továbbképzés
Telek Krisztina
Szociális Központ
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.