Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Pancsován is járt a Mikulás

2021.12.06
09:55
2021.12.06
17:42
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek ajándékcsomagot is kaptak a nagyszakállútól.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Mikulás látogatta meg a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben a gyerekeket. A már hagyományossá vált rendezvényen a foglalkozást követően a Mikulás ajándékcsomaggal kedveskedett külön minden kisgyereknek.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nagytermében ünnepélyes hangulatban fogadták a legkisebbeket, hogy közösen várják be a Mikulást. A szervezők a kisbabáktól tízéves korig biztosítottak különböző foglalkozásokat a gyerekeknek. Énekszó mellett a kicsikkel a szülőket is bekapcsolták a játékba. Biszak Nevena, szülő, Hertelendyfalva: „Minden hagyomány nagyon fontos, így tehát mi törekedni fogunk arra tanítani, hogy higgyen egy bizonyos ideig, amíg megnő, akkor pedig megtanítjuk, hogy hinnie kell a csodákban.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A várva várt Mikulást a Pántlika és a Lángvirág énekcsoport tagjai a gyerekekkel együtt csalogatták be a terembe. A Mikulás türelmesen meghallgatta az ötvenkét gyermek nevét és bemutatkozását, és mindegyikőjüket édességcsomaggal ajándékozta meg. „A világ forog az unokáim körül. Itt voltak, örülök. De érdekes, hogy a hét-nyolc év alatt nem ismertek rám, akármit mondtam, akárhogy mondtam, ők csak arra emlékeztek, hogy volt a Mikulás, és hozott nekik csomagot. Ilyen örömet semmi más nem hozhat.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A szervezők örömmel készültek a Mikulásváró ünnepségre. Kiss Krisztina, szervező, Petőfi Sándor MME, Pancsova: „Nagyon sok az érdeklődő. Eleinte kevesebb gyerek volt, de most már úgy szélesedett a kör, sok gyerek van, akiket nem is ismerünk, de azért ugyanolyan szeretettel várjuk.”

A helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület a rendezvényt Pancsova város önkormányzata és a szülők támogatásával valósította meg.

Mikulás
Pancsova
ajándékozás

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.