Ugrás a tartalomra

Raichle Ferenc születésének 155. évfordulóját ünnepelte a Szabadkai Kortárs Galéria

2024.02.23
14:50
2024.02.23
17:24
Forrás
Pannon RTV
Továbbá idén lett 120 éves a Raichle-palota, amely 1968 óta ad otthont az intézménynek.

A Szabadkai Kortárs Galéria a mai napon ünnepelte Raichle Ferenc születésének 155. évfordulóját. Délelőtt megkoszorúzták az építész mellszobrát a Raichle Ferenc parkban. Raichle Ferenc apatini származású építész. Ő tervezte és építette meg a Raichle-palotát, valamint a nevéhez fűződik a többi között a Szabadkai Városi Könyvtár megtervezése is.

Szalma Viktória, igazgató, Szabadkai Kortárs Galéria: „Az építész ma lenne 155 éves és igazából ilyen koszorúzás még soha nem volt és úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon jó alkalom lenne, hogy megemlékezzünk mindarról, amit Szabadkának - nemcsak nekünk a Kortárs Galériának hagyott - hanem egész Szabadkának. Ugye nem csak a Raichle-palotát, hanem több bérpalotát, ott van a könyvtár épülete, ami szintén az ő munkája. Igaz, hogy ez családi ház volt és ők csak négy évig tudtak ebben az épületben lakni, de amit itt hagyott nekünk, ez az örökségünk része lett, büszkesége a városnak és mindenkinek, aki ide látogat.”

Raichle Ferenc
Szabadkai Kortárs Galéria
Szalma Viktória
Szabadka

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.