Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Rajzolva, festve, megformázva - képzőművészeti tábor Magyarkanizsán

2023.01.04
12:53
2023.01.04
16:09
Forrás
Pannon RTV
Húsz gyermekkel kezdődött az a háromnapos, téli szünidei képzőművészeti tábor, melynek témája a ló. A gyermekek első nap rajztechnikával dolgoznak, második nap megfestik a lovat, az utolsó nap pedig szobrot készítenek róla.

Először grafitceruzával megrajzolták, majd színes ceruzával festették ki a gyerekek a lovat. Volt itt egyszínű és tarka ló is.

Molnár Emese, Magyarkanizsa:
„- Hogy fog kinézni ez a ló, ha elkészül?
- Vastag teste lesz és füvön fog állni."


Bábinszki Franciska, Magyarkanizsa:
„- Barnára festem és fehér foltok lesznek rajta.
- Mennyire volt nehéz megrajzolni a lovat?
- Egy kicsit.
- Miért jelentkeztél ebbe a táborba?
- Mert szeretek rajzolni és szeretem a lovakat."

A 7 és a 14 év közötti gyerekek három napon keresztül festenek, rajzolnak, két csoportra osztva. A rajzolással nem csak a kézügyességük fejlődik, hanem kihat a gondolkodásra és az érzelmi egyensúlyra is.

Tijana Ščekić Kukli, foglalkozásvezető: „Az első nap az rajztechnika, a ceruzát választottuk, a második nap festészeti technika lesz, harmadik nap pedig szobrászkodunk kartonnal. A ló egy gyönyörű és nemes állat, ami szerintem mindenkinek megérinti a szívét és elég nehéz is lerajzolni."

A tábor pénteken ér véget. Az alkotásokat a gyerekek természetesen haza is vihetik.

tábor
képzőművészet

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű