Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Rockzenészt, hegedűművészt és graffitiművészt is díjaztak Óbecsén

2021.08.01
15:07
2021.08.01
18:17
Forrás
Pannon RTV
A község napját ünnepelték Óbecsén. A községi képviselő-testület díszülésén hét személy, illetve intézmény munkáját jutalmazták községi díjjal, és hat év után ismét díszpolgárt avattak.
Pannon RTV/Rácz László

Toll Gyula hegedűjátéka is felcsendült az egyenjogúság és a tolerancia napjaként ünnepelt községnapi díjátadón. Korábban több szakmai elismerést is kapott, most szülővárosa is díjazta munkásságát.

Toll Gyula, hegedűművész, Óbecse: „Kaptam sok díjat, de Becse az Becse. Az az igazság, hogy sajnos nagyon keveset léptem föl, de én itt születtem, lassan meg is öregedtem. Nagyon boldog vagyok, hogy kaptam ezt a díjat.”

Összesen hét egyén, illetve intézmény kapott községi díjat, közöttük volt Rideg Csaba graffitiművész is.

Rideg Csaba, graffitiművész, Bácsföldvár: „Nagyon nagy meglepetés volt, hogy Óbecse község elismeri a graffitit, mint művészetet, és hogy gondoltak rám, hogy ezzel a díjjal megajándékoznak engem is.”

Rajtuk kívül a bácsföldvári Vojvodina Tekeklub, a Petőfi Sándor Általános Iskola, az óbecsei Egészségház, Pavle Sklenar, a KWS vállalat vezérigazgatója és a Than Emlékház kapott községi díjat.

Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse: „A siker titka a rengeteg munka. Először is meg kell határozni az irányvonalat, utána a célt, és utána rengeteget kell dolgozni, hogy ezt el is érjük. Nagyjából így néz ki a Than Emlékház elmúlt nyolc éve most már.” 

Óbecse harmadik újkori díszpolgárává zenei és humanitárius munkásságáért a 3 évtizedes múlttal rendelkező Eva Braun együttes frontemberét és dalszerzőjét, Goran Vasovićot avatták.

Goran Vasović, dalszerző, Óbecse: „Azt gondolom, hogy ez az a teljes óbecsei rockzenét megillető elismerés a hatvanas évektől egészen napjainkig. Hiszem azt, hogy ez nagy ösztönző lesz, és azt remélem, hogy hátszelet ad majd a fiataloknak is ahhoz, hogy elkezdenek rockzenével foglalkozni.”

Pannon RTV/Rácz László

A díszülésen Dragan Tošić polgármester és az óbecsei Községi Képviselő-testület elnöke, Kiss Igor mondott ünnepi beszédet.

Kiss Igor, elnök, KKT, Óbecse: „Az óbecseiek mindig is büszkék voltak Óbecsére, a Tisza-partra, a sárgavízre. Véleményem szerint ez egy kicsit kopik, ezért kell vissza-visszanyúlni a történelembe, a történelmi nagyjainkhoz, hogy egy kicsit erőt merítsünk.”

Az ünnepségen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője, valamint Balogh György, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulja is részt vett.

Óbecse
díszpolgár
díszülés
Toll Gyula
hegedűművész
Rideg Csaba
graffitiművész
Bonifárt László
elnök
Than Fivérek Értelmiségi Kör
Goran Vasović
dalszerző
Kiss Igor
KKT

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.