Ugrás a tartalomra

Sportválasztó nap Magyarkanizsán

2023.10.06
18:12
Forrás
Pannon RTV
Közel 500 általános iskolás diák ismerkedhetett meg közelebbről a különféle mozgásformákkal a sportválasztó napon Magyarkanizsán. A Gyógyfürdő sportcsarnokában nyolc helyi egyesület mutatkozott be.

A sportválasztó napon mindenki kipróbálhatta az általa legszimpatikusabb sportágat. Teniszezhettek, birkózhattak, megismerkedtek a kajakozás alapjaival, de akár sakkozhattak is.

Kókai Kata:
„- Kipróbáltam a birkózást, az atlétikát, meg a kézilabdát.
- Melyik tetszett leginkább?
- A kézilabda.
- Mit kell csinálni, mi a kézilabda alapja?
- Fel kell ugrani, és el kell dobni a labdát.”

Csonka Balázs:
„- Mindegyik jó, személyiséghez illően kell kiválasztani.
- Te hogy választottad ki számodra a legmegfelelőbb sportágat?
- Úgy, hogy sok barátom mesélte, hogy ki hova jár, és hogy mit csinál.”

A községben több mint 30 sportegyesület működik, most nyolc mutatkozott be. A kézilabda az egyik felívelőben lévő sportág, egyre többen választják ezt a sportolási lehetőséget.

Ivković Ádám, a Magyarkanizsa Kézilabda Klub elnöke: „Mennek az új tagok felvételei, akik elkezdtek a klubunkban kézilabdázni az előző években, hónapokban ők a nyári szünet után is maradtak. Augusztus elsején kezdődött a felkészülés a bajnokságra, amit egy edzőtáborral kezdtünk, majd folytatjuk az edzéseket.”

Az esemény egy kiváló lehetőség a sportklubok számára is.

Halász Mihály, a magyarkanizsai Gozo Shioda Küzdősport Klub alapítója: „Most a harcművészetet jöttünk bemutatni, mert azt érdemes egész kis kortól elkezdeni, és nekünk, ami a mi promóciós lehetőségeinket illeti, azok ilyen bemutatókra korlátozódnak."

Magyarkanizsa önkormányzata és a Községi Sportszövetség közösen szervezte meg a már hagyományos Sportválasztó napot. Baráth Zsolt, sporttal megbízott tanácstag: „A gyerekeket szeretnénk rávenni a sportra. Most az elsőtől az ötödik osztályos gyerekek vannak elhívva ide Magyarkanizsára, Adorjánról és Velebitről is leutaztak a diákok.”

A szervezők ebben az évben Oromon is megszervezték a sporteseményt, ahol az Arany János Általános Iskola diákja is megismerkedtek a sportágakkal.

sportválasztó nap

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 16:20

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.

Népszerű