Ugrás a tartalomra

Tegyük magunkévá a nagy elődök hitét!

2022.10.06
17:20
2022.10.06
19:57
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén a belvárosi katolikus temetőben, az 1848/49-es szabadságharc emlékét őrző síremléknél alkalmi műsorral és koszorúzással tisztelegtek az aradi vértanúk emléke előtt.

Az áldozatok lelki üdvéért Magó László plébános mondott imát, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör énekesei és szavalói pedig alkalmi műsort tartottak. Ünnepi beszédet Szerda Balázs mondott.

Szerda Balázs, történész, Óbecse: „Tudatosítanunk kell önmagunkban, hogy mi ma azért állhatunk itt, mert vannak hőseink, igaz magyarok, akik az életüket is képesek voltak feláldozni egy ügyért a haza, a nemzet védelmében. Tanuljunk tőlünk alázatosságot, és lássuk be, a cél nem mi magunk vagyunk! Tegyük magunkévá a nagy elődök hitét, és valljuk meg, nem csak az az idő számít, amíg ebben a testben, ezen a Földön élünk. Részei vagyunk valami sokkal nagyobbnak, valaminek, ami felettünk áll, melynek igenis terve van velünk. Senki nem élt, senki nem halhat hiába. Ahhoz, hogy minden élet és minden halál értelmet nyerjen, méltón kell képviselnünk a szabadságharc, az aradiak örökségét. Abban az áldásos helyzetben vagyunk, hogy nem vérünket kell adnunk a nemzetért, a közösségért, csupán gondolatainkat, szavainkat, tetteinket. Ezt viszont kötelességünk megtenni. Vállaljuk, valljuk meg magyarságunkat, keresztény hitünket minden nap.”

aradi vértanúk
Óbecse
megemlékezés
Szerda Balázs

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.